مادفوم

اندیشه ای نو در صنعت ساختمان

فهرست مطالب

مقایسه انواع یونولیت ساختمانی: کدام نوع برای پروژه شما مناسب‌تر است؟

یونولیت‌ها به عنوان یکی از مدرن‌ترین مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند که به واسطه برخورداری از ویژگی‌ها و مزیت‌های متعدد می‌توانند نقش پررنگی در ایمن‌سازی، سبک سازی، ارزان‌سازی و همچنین سریع سازی پروژه‌های مختلف داشته باشند. یونولیت‌ها همانند انواع مصالح دیگر ساختمانی می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون نوع مواد اولیه، نحوه تولید، سایز و ابعاد، میزان چگالی، کاربرد و … در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار داشته و هر کدام استفاده‌های مختلفی دارند. در ادامه مطلب به بررسی و مقایسه انواع یونولیت ساختمانی و نحوه انتخاب بهترین نوع یونولیت متناسب با پروژه‌های مختلف پرداخته می‌شود.

یونولیت چیست؟

یونولیت (Jonulite) به نوعی ماده پلیمری متخلخل و سفیدرنگ گفته می‌شود که وزن بسیار کمی داشته و از نظر شیمیایی نیز خنثی است. این ماده از نوعی پلاستیک تهیه شده از استایرن مونومر تولید شده و با نام‌هایی همچون پلاستوفوم، آکاسیف، استایروفوم و پلی استایرن انبساطی نیز شناخته می‌شود. یونولیت اولین بار در سال ۱۸۳۹ توسط دانشمندی به نام ادوارد سیمون و به شکلی کاملاً اتفاقی کشف شد و در نهایت در سال ۱۹۳۰ به‌وسیله یک شرکت آلمانی به نام BASF به مرحله تجاری‌سازی رسید. یونولیت‌های ساختمانی انواع مختلفی از نظر کاربرد، ابعاد و اندازه، چگالی و … داشته و هر کدام می‌توانند در قسمت های مختلفی از ساختمان کارایی داشته باشند.

انواع یونولیت ساختمانی

همان‌طور که گفته شد یونولیت‌های ساختمانی می‌توانند همانند بسیاری از مصالح دیگر بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی شده و انواع مختلفی داشته باشند اما رایج‌ترین و پرکاربردترین یونولیت‌های ساختمانی شامل موارد زیر هستند:

یونولیت فشرده

یونولیت‌های فشرده در اصل نوعی از یونولیت‌های ساختمانی هستند که از وزن و چگالی بالایی (چگالی بیشتر از ۴۰) برخوردار بوده و می‌توانند کاربردهای متعددی همچون عایق‌بندی صوتی، حرارتی و رطوبتی داشته باشند. این یونولیت را می‌توان با دیگر فوم‌های آکوستیک، پشم سنگ و… به صورت ترکیبی استفاده کرد و راندمان و عملکرد آن را بهبود بخشید. یونولیت‌های فشرده از مقاومت بالایی برخوردار بوده و علاوه بر ساختمان‌سازی می‌توانند در صنعت خودروسازی، صنایع غذایی، مجسمه‌سازی، درب‌های ضدسرقت، عایق‌کاری و… نیز به کار بروند.

یونولیت سقفی استاندارد

این نوع از یونولیت‌ها که رایج‌ترین و پرکاربردترین یونولیت‌ها خصوصاً در اجرای سقف‌های دال یک‌طرفه به شمار می‌روند در ابعاد استاندارد تولید شده و از یک وزن و چگالی مشخصی برخوردارند. در حقیقت فوم سقفی استاندارد امروزه بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان‌سازی داشته و معمولاً از دانسیته ۷ تا ۸ برخوردار است.

یونولیت دیواری

یونولیت‌های دیواری نیز نوعی از یونولیت‌های ساختمانی هستند که به صورت دیوارپوش، فوم دیواری تزئینی، فوم‌های سه‌بعدی و … استفاده می‌شوند. این یونولیت‌ها نیز می‌توانند کاربردهای متعددی در عایق‌بندی قسمت های مختلف ساختمان داشته باشند و از مزیت‌هایی همچون وزن کم، نصب راحت، قیمت مناسب، ماندگاری بالا، سازگاری با محیط‌زیست، قابلیت بازیافت و … برخوردارند.

یونولیت تیرچه کرومیت

یونولیت‌های تیرچه کرومیت نیز ازجمله انواع یونولیت‌های ساختمانی هستند که برای اجرای طرح‌های تیرچه کرومیت و پوشاندن فضاهای بین تیرچه‌ها استفاده می‌شود و ساختار را برای بتن‌ریزی آماده می‌کند. این یونولیت‌ها از نظر ابعاد به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. یونولیت تیرچه کرومیت در ابعاد ۱ متر طول، ۶۶ سانتی‌متر عرض و ۲۵ سانتی‌متر قطر
  2. یونولیت تیرچه کرومیت در ابعاد ۱ متر طول، ۶۶ سانتی‌متر عرض و ۲۰سانتی‌متر قطر

یونولیت تزریقی

یکی دیگر از انواع یونولیت‌های ساختمانی، یونولیت‌های تزریقی هستند که از نظر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی شباهت‌های زیادی به سایر یونولیت‌های معرفی‌شده دارد. این یونولیت‌ها معمولاً برای عایق‌بندی قسمت های مختلف به کار می‌رود و تمام قسمت های ساختمان که دسترسی به آن‌ها سخت باشد را می‌توان با استفاده از این یونولیت عایق‌بندی کرد. این یونولیت می‌تواند به عنوان عایق صوتی ساختمان، عایق حرارتی و عایق رطوبتی راندمان بسیار خوبی داشته باشد.

یونولیت لوله‌ای

به صورت کلی یونولیت ماده‌ای است که می‌تواند در اشکال و انواع مختلفی تولید و عرضه شده و کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی متعددی دارد. یونولیت‌های لوله‌ای نیز نوعی از یونولیت‌ها هستند که می‌توانند کاربردهای متعددی در ساختمان‌سازی داشته باشند. این یونولیت‌ها در سیستم‌های آب سرد و گرم و بهداشتی، تأسیسات برودتی، گرمایش و تهویه مطبوع، گرمایش از کف، انتقال آب در رایزرها، عایق‌کاری لوله‌ها و … کاربردهای متعددی خواهند داشت.

مقایسه انواع یونولیت ساختمانی

به صورت کلی برای مقایسه انواع یونولیت ساختمانی می‌توان فاکتورها و پارامترهای متعددی را بررسی و ارزیابی کرد. هر کدام از انواع یونولیت‌های ساختمانی می‌توانند ویژگی‌های متعددی داشته باشند به همین دلیل می‌توان آن‌ها را از دیدگاه‌های مختلفی مقایسه کرد.

از جمله مهم‌ترین فاکتورهای مقایسه انواع یونولیت ساختمانی می‌توان به وزن و چگالی یونولیت، میزان ضخامت، ابعاد و اندازه‌ها، محل استفاده و کاربرد یونولیت، نحوه استفاده و اجرا، ویژگی‌های مکانیکی و فیزیکی، ویژگی‌های شیمیایی و … اشاره کرد.

انتخاب بهترین یونولیت ساختمانی

تنوع و تعدد بالای انواع یونولیت‌های ساختمانی در بازار باعث می‌شود که افراد برای انتخاب مناسب و درست دچار چالش‌ها و سردرگمی‌های مختلفی شوند. به صورت کلی برای انتخاب بهترین یونولیت ساختمانی باید به نکات مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • هدف اصلی استفاده از یونولیت (عایق‌بندی، کاهش وزن، افزایش سرعت ساخت‌وساز، افزایش ایمنی و …)
  • توجه به نوع پروژه (مسکونی، تجاری، تفریحی و …)
  • توجه به محل جغرافیایی پروژه و شرایط آب و هوایی
  • توجه به استانداردهای ساختمان‌سازی، تعداد طبقات و بار کلی سازه
  • توجه به استانداردهای یونولیت و گواهی‌نامه‌های آن
  • توجه به کیفیت تولید یونولیت و شکل ظاهری آن
  • مقایسه انواع یونولیت ساختمانی از نظر برند سازنده و …

قیمت یونولیت

قیمت یونولیت‌ نیز همانند انواع مواد و مصالح ساختمانی دیگر می‌تواند تحت تأثیر فاکتورها و پارامترهای مختلفی باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل نوع یونولیت و تعداد کاربردهای آن، شرکت‌ها و برند تولیدکننده یونولیت، کیفیت پخت و نوع مواد اولیه، قیمت ارز و مواد اولیه، ابعاد و اندازه‌های یونولیت، میزان مقاومت یونولیت‌ها در برابر آب، حرارت و صوت و آتش، انواع ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی و مشخصات یونولیت، میزان مقاومت در برابر جانداران، موریانه‌ها و حشرات، نوع استانداردهای تولید یونولیت، میزان چگالی، مقدار و حجم یونولیت و … خواهند بود.

جمع‌بندی نهایی

یونولیت به عنوان یکی از اصلی‌ترین و مدرن‌ترین مصالح ساختمانی شناخته می‌شود و انواع مختلفی از نظر جنس مواد اولیه، سایز و ابعاد، نحوه تولید، کاربردها، ویژگی‌ها و مشخصات و … دارند. یونولیت سقفی، یونولیت فشرده، یونولیت دیواری و … از رایج‌ترین یونولیت‌های مورد استفاده در صنعت ساختمان‌سازی هستند. برای مقایسه انواع یونولیت ساختمانی باید به فاکتورهایی همچون وزن و چگالی، کاربرد، جنس و کیفیت، قیمت و … توجه داشت.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات