مادفوم

اندیشه ای نو در صنعت ساختمان

فهرست مطالب

راهنمای انتخاب سقف وافل

سقف به عنوان یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های ساختمان شناخته می‌شود که از سایر بخش‌ها محافظت کرده و بارها و وزن‌های مرده را به تیرها منتقل می‌کند. امروزه از انواع مختلفی از سقف‌ها در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شود که هر کدام می‌توانند ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشند. سقف وافل از جمله سقف‌های زیبا، مقرون‌به‌صرفه و زیبایی است که امروزه در بعضی از پروژه‌های ساختمانی به کار می‌رود. در ادامه مطلب به بررسی راهنمای انتخاب سقف وافل و نکات مهم آن پرداخته می‌شود.

سقف وافل چیست؟

به صورت کلی امروزه در صنعت ساختمان‌سازی از متریال و مصالح مدرنی استفاده می‌شود که باعث ارزان‌سازی، سریع سازی، ایمن‌سازی و زیباسازی ساختمان شود به همین دلیل در هر کدام از بخش‌های ساختمان می‌توان از مصالح متعددی استفاده کرد. سقف کامپوزیت فلزی، سقف عرشه فولادی، سقف دال بتنی، سقف تیرچه بلوک، سقف طاق ضربی، سقف پیش تنیده، سقف تیرچه کرومیت، سقف یوبوت، سقف کوبیاکس و … از رایج‌ترین سقف‌هایی هستند که در ساختمان‌سازی به کار می‌روند. برای انتخاب یک سقف مناسب لازم است که به مواردی همچون پلان ساختمان، بار سقف‌ها، مقاومت جانبی موردنظر، ضخامت موردنظر برای سقف، مقاومت در برابر آتش‌سوزی، میزان انتقال صوت، وزن تمام شده سقف‌ها، نمای زیرین سقف، نحوه کف‌سازی، موقعیت سقف، نحوه نصب سیستم‌های تاسیساتی و … اشاره داشت.

  • سقف وافل به عنوان یکی از بهترین سقف‌های ساختمانی از ویژگی‌هایی همچون قالب‌بندی‌های مختلف، ضخامت کم، نیاز به مصرف مصالح کم، امکان استفاده در دهانه‌های مرتفع، ماندگاری و مقاومت بالا، سرعت اجرای زیاد، هزینه پایین و … برخوردار است.

مشاهده مقاله تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک

راهنمای کامل انتخاب و خرید سقف وافل

به صورت کلی سقف‌های وافل می‌توانند کاربردهای متعددی در اجرای سقف فرودگاه‌ها، سقف ایستگاه‌های مترو، سقف‌هایی با دهانه بیشتر از ۱۲ متر، اجرای سقف‌هایی با وزن کم و میزان فشار پایین، اجرای سقف سالن‌های سمینار، سینما و موسیقی و …، اجرای سقف‌ انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی و … داشته باشند اما برای انتخاب این سقف باید به نکات و پارامترهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر می‌باشند:

شناخت انواع سقف وافل

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به عنوان راهنمای انتخاب سقف وافل به آن توجه داشت شناخت دقیق از این سقف است. به صورت کلی این سقف‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای منحصربه‌فردی دارند

  1. سقف وافل یک‌طرفه (One-Way Waffle Slab) که در آن شیارها (تیرچه‌ها) تنها در یک جهت قرار گرفته و بارها به‌طور عمده در یک جهت توزیع می‌شوند و برای ساختمان‌هایی که بارگذاری یک‌طرفه دارند مناسب هستند.
  2. سقف وافل دوطرفه (Two-Way Waffle Slab) که در آن شیارها در دو جهت عمودی و افقی طراحی شده و بارها به‌طور یکنواخت در هر دو جهت توزیع خواهند شد و برای ساختمان‌های بلندمرتبه و پروژه‌های بزرگ استفاده می‌شوند.

بارگذاری و استحکام مورد انتظار

یکی دیگر از نکاتی که در زمان انتخاب سقف وافل باید در نظر گرفت ارزیابی میزان وزن و بار مرده وارد شده بر سقف است. سقف‌های وافل دوطرفه برای ساختمان‌هایی که نیاز به تحمل بارهای سنگین یا نیروهای خاص دارند مناسب‌تر هستند و تحمل بیشتر و توزیع یکنواخت‌تری دارند؛ اما سقف وافل یک‌طرفه می‌تواند برای پروژه‌هایی با بارگذاری کمتر مناسب باشد.

ابعاد و فاصله بین تیرها

فاکتور دیگری که می‌تواند اهمیت بالایی در انتخاب سقف وافل داشته باشد ابعاد و فاصله بین تیرها است. سقف‌های وافل دوطرفه برای ساختمان‌هایی با تیرهای بزرگ که فاصله زیادی دارند مناسب هستند درحالی‌که ساختمان‌هایی که دارای تیرهای کوچک با فواصل کمتر هستند باید از سقف وافل یک‌طرفه استفاده کنند.

محدودیت‌های معماری و طراحی داخلی

هر پروژه‌ای می‌تواند محدودیت‌های معماری و طراحی خاص خود را داشته باشد به همین دلیل قبل از انتخاب سقف وافل باید تمامی محدودیت‌ها شناسایی شده و پروژه از نظر زیبایی شناسی و طراحی داخلی بررسی شود. به صورت کلی سقف‌های وافل برای پروژه‌های بزرگ راندمان و کارایی بهتر و بیشتری دارند.

هزینه‌ها و میزان مصرف مصالح

سقف وافل اگرچه یک سقف مقرون‌به‌صرفه است اما ممکن است در پروژه‌های بزرگ و با ابعاد وسیع هزینه‌های اولیه بالاتری نسبت به سقف‌های سنتی داشته باشد چرا که نیازمند قالب‌های خاص و فرآیندهای پیچیده‌تری است و باید به این موارد توجه داشت. همچنین باید میزان مصرف مصالح ساختمانی کاملاً برآورد و ارزیابی شود. البته این سقف‌ها به دلیل استفاده کمتر از فولاد و بتن می‌توانند نقش پررنگی در کاهش مصرف مصالح و هزینه‌های کلی ساخت‌وساز داشته باشند.

سرعت نصب و زمان اجرای سقف

فاکتور دیگری که باید به عنوان راهنمای انتخاب سقف وافل مورد توجه قرار بگیرد سرعت اجرای پروژه است. به صورت کلی این سقف‌ها در مقایسه با سقف‌های سنتی سرعت اجرای بالاتری داشته و در زمان کوتاه‌تری نصب می‌شوند. قالب‌های پیش‌ساخته این سقف‌ها باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در زمان و بهره‌وری پروژه‌ها دارد

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات