طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمانها در دنیای امروز اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است و افراد از انواع مصالح مدرن ساختمانی برای افزایش زیبایی و جذابیت، افزایش امنیت، کاهش هزینهها، افزایش ماندگاری و کاهش وزن کلی ساختمان استفاده میکنند. سقفها از مهمترین بخشهای هر نوع ساختمانی به شمار میروند و امروزه از انواع سقفهای کاذب در صنعت ساختمانسازی استفاده میشود. سقف باریسول ازجمله سقفهای کاذب است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته و با نام دیگری سقف کشسان نیز شناخته خواهد شد و میتواند مزیتهای متعددی داشته باشد. در ادامه مطلب بررسی خواهد شد که سقف باریسول چیست و از چه امتیازاتی برخوردار است.
سقف باریسول چیست؟
باریسول در حقیقت نوعی از سقفهای کاذب است که با نام سقف کششی یا کشسان شناخته میشوند. این سقفها اولین بار توسط یک شرکت فرانسوی به نام باریسول اختراع شدند و به همین دلیل امروزه آن را با نام باریسول میشناسند. سقفهای باریسول از مواد و متریالهای مختلفی همچون پارچه کشسان یا پلاستیک PVC ساخته میشود و در مقایسه با سایر انواع سقف کاذب میتوانند نصب و اجرای سادهتری داشته باشند. باریسولها از ورقهای پیویسی ساخته میشوند که ۹۵ درصد آن خاصیت نسوز و ۵ درصد آن پلاستیک است. همچنین برای اجرای این سقفها از ریلهای آلومینیومی برای نگه داشتن سقفهای استفاده خواهد شد.
مزایای سقف کاذب باریسول چیست؟
امروزه از انواع سقفهای کاذب در صنعت ساختمانسازی استفاده میشود و هر کدام از آنها میتوانند ویژگیهای منحصربهفردی داشته باشند و سقفهای باریسول نیز از این قاعده خارج نیستند. از جمله مهمترین ویژگیهای سقفهای باریسول میتوان به ایمنی بالا و وزن پایین آنها اشاره کرد و این باعث میشود که بهسرعت و بهراحتی نصب شوند. از مهمترین مزیتهای سقف باریسول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این سقفها از خاصیت آکوستیکی برخوردارند و اجازه عبور صدا به بیرون و داخل را نمیدهند. این سقف کششی است به همین دلیل میتواند یک عایق مناسب صوت باشد و در صورت استفاده از آن نیازی به خرید یونولیت برای عایقبندی نیست.
- این سقفها میتوانند وزن زیادی را تحمل کنند چرا که از خاصیت کشسانی برخوردار هستند و از ریزشهای احتمالی سقف به خوبی جلوگیری میکنند.
- این سقفها را میتوان بهراحتی با سایر سقفهای کاذب دیگر ترکیب و تلفیق کرد. با توجه به اینکه این سقفها ضخامت کمی دارند میتوان بهراحتی آن را با سقفهای شیشهای، گچی، کنفی و … تلفیق نمود.
- این سقفها تنوع بالایی دارند و افراد میتوانند از انواع مختلفی از آنها استفاده کنند
- این سقفها میتوانند در کاهش مصرف انرژی نقش ویژهای داشته باشند.
- چنانچه از انواع تخلفات ساختمانی اجتناب شود استفاده از این سقفها میتواند ایمنی بالایی داشته باشد.
تفاوتهای سقف باریسول با سایر سقفهای کاذب
سقفهای باریسول اولین بار در سال ۱۹۷۵ ساخته شدند و میتوان گفت یک تکنولوژی جدید در صنعت ساختمانی هستند و میتوانند تفاوتهای متعددی با سایر سقفها داشته باشند. از جمله مهمترین تفاوتهای سقف باریسول با سایر سقفهای کاذب ساختمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این سقفها اجرای بسیار سادهای دارند در مقایسه با سقفهای دیگر سریعتر اجرا میشوند.
- این سقفها میتوانند هزینههای کمتری داشته باشند.
- سقف باریسول از پایداری بالایی برخوردار است
- برخلاف بسیاری از سقفهای کاذب دیگر میتوانند در ساختمانهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.
- مواد اولیه این سقفها معمولاً پارچه و پیویسی است
- این سقفها قابلیت شستشو داشته و کاملاً ایمن و ضد حریق میباشند
- بهراحتی قابلیت تعویض دارند
- به دلیل انعطافپذیری بسیار بالا این نوع از سقف بیشتر فرمپذیری را نسبت به سطوح پیچیده و خاص دارد.
- قیمت این سقفها در مقایسه با قیمت بلوک یونولیت و سایر سقفهای کاذب مناسبتر است.
- در این سقفها میتوان از انواع ایدههای نورپردازی استفاده کرد در حالی که بسیاری از سقفها کاذب دیگر چنین قابلیتی ندارند.
انواع سقف باریسول
سقفهای کشسان یا باریسول میتوانند انواع مختلفی داشته باشند و این دستهبندی متفاوت به دلیل نوع اجرای ساده آنها است. هر کدام از انواع سقفهای باریسول میتوانند کاربردها و قابلیتهای ویژهای داشته باشند و در ساختمانهای مختلفی استفاده شوند. از جمله انواع سقفهای باریسول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سقف کشسان چاپی، تنظیم نور و رنگ
سقفهای چاپی از جمله رایجترین انواع سقفهای باریسول هستند که میتوانند در طرحهای متفاوتی وجود داشته باشند. این سقفها میتوانند حداکثر ۵۰ درصد نور را از خود عبور بدهند و چنانچه رنگهای تیره بر روی آنها چاپ شود میزان عبور نور نیز کاهش پیدا خواهد کرد. این سقفها هیچ محدودیتی در اجرای طرح و رنگ ندارند و افراد میتوانند طبق سلیقه و علاقه خود از طرحهای متفاوتی در ساختمانها استفاده کنند.
سقف کشسان نیمه مات یا نیمه شفاف
سقفهای نیمه مات یا نیمه شفاف نیز نوعی دیگر از سقفهای باریسول هستند که به شکل تکرنگ و دارای فیلتر برای سقفهای مختلف اجرا میشوند. این سقفها میتوانند بهترین گزینه برای سقف ساختمانهای اداری، صنعتی و حتی مسکونی باشند. این سقفها دارای قابلیت شبیهسازی نور طبیعی هستند و میتوانند در صورت نیاز از رنگهای دیگر نور نیز استفاده کنند.
سقف کشسان مات
سقفهای باریسول مات نیز نوع دیگری از این سقفهای کاذب هستند که میتوانند برای محیطهای مختلفی همچون رستورانها، سالنهای ورزشی، سالنهای کنفرانس و… زیبایی ویژهای داشته باشند. این سقفها میتوانند در متراژهای مختلفی نصب و اجرا شوند. این سقفها حداقل بازتاب نور را دارند و میتوانند در محیطهای مختلفی استفاده شوند.
سقفهای براق کشسانی
سقفهای براق نیز از جمله انواع پرکاربرد سقفهای باریسول میباشند که میتوانند نور زیادی را از خود عبور بدهند و کاربردهای متعددی در ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و … داشته باشند. در مقاله دیگری با عنوان سقف وافل چیست میتوان اطلاعات جامع و کاملی در مورد سقفهای وافل، کاربردها و مزایا و معایب آن به دست آورد.
معایب سقف باریسول چیست؟
سقفهای باریسول مانند تمامی سقفهای کاذب دیگر میتوانند در کنار تمامی مزیتها و امتیازات ویژهای که دارند از معایب و ایراداتی نیز برخوردار باشند که مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
- این سقفها قدرت انتخاب برای منابع نور و لامپها را محدود میکنند چرا که لامپهای پرنور میتوانند به سقف آسیب بزنند.
- برای منابع نوری باید عایق حرارتی مناسب نصب شود تا آسیبی به سقف باریسول وارد نشود.
- استفاده از نور نامرغوب در این سقفها میتوانند مشکلات تنفسی برای افراد ایجاد کند و گازهای مضری منتشر شود.
- پارچههای این سقفها در برابر ابزارهای تیز مقاومت کمی دارند و بهسرعت دچار آسیب میشوند.
جمعبندی نهایی
در پاسخ به این سؤال که سقف باریسول چیست باید گفت که این سقفها نوعی سقف کاذب هستند که از پارچه و پیویسی ساخته شدهاند و میتوانند انواع مختلفی داشته باشند و در ساختمانهای متعدد استفاده شوند. این سقفها از مزیتهای متعددی همچون اجرای ساده، هزینه کم، تنوع بالا، ایمنی بالا، مقاومت در برابر آتش و صوت و … برخوردارند و میتوانند در مقایسه با سایر سقفهای کاذب بهصرفهتر باشند.